Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Frizer iz pojasa Gaze mušterije šiša plamenom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Frizer iz Rafaha u svom frizerskom salonu “New Look” u pojasu Gaze svoje mušterije šiša na zaista neobičan način – velikim plamenom.

Palestinski frizer Ramadan Edvan, glave svojih mušterija premazuje posebnom hemikalijom koju naziva zaštitnim premazom, a odbija da otkrije tajnu o kojoj se hemikaliji radi.

“Ljude silno raduje i oduševljava moj način izrade frizura.Tako su mnogi postali jako znatiželjni da prođu kroz ovo ‘plameno’ iskustvo. Jer većina njih kojih dođu kažu da se ne boje se ovakvog frizerskog tretmana. Ljudi ovdje vole avanture”, kaže Edvan koji svoje mušterije šiša možemo slobodno reći “bacačem plamena”.

“Ideju o vatrenom šišanju dobio sam još prije nekoliko godina. Ranije sam pomoću plamena spaljivao mušterijama dlačice na ušima i obrazima. Vremenom smo se usavršili i sada smo počeli sve češće i da šišamo na taj način”, kaže Edvan i dodaje da vatreno šišanje ima brojne prednosti u odnosu na klasično šišanje.

“Paljenje kose je mnogo bolje nego sječenje makazama. Ono poboljšava cirkulaciju, hrani kosu i štiti korijen”, tvrdi zadovoljni Edvan.

On tvrdi da je njegova tehnika šišanja mušterija plamenom 100 posto sigurna i da do sad nije bilo nesreća, a “plameni tretman” šišanja naplaćuje oko 6 dolara. (kolektiv.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,