Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Demonstracija na času: Pokazala kako izgleda porođaj, snimak prikupio pet miliona pregleda

Preuzmite sliku

Popularno

Brooke Bernal učenicima srednjih škola predaje porodičnu medicinu, a među temama koje obrađuje je i porođaj.

Za tu je prigodu osmislila prilično slikovitu demonstraciju s lopticom za stolni tenis i balonom. Ukratko, lopticu koja predstavlja bebu ubaci u balon, a onda je kroz otvor balona gura van.

Kako je otkrila za BuzzFeed, ideju je dobila na Facebooku.

@brookeebernalMy all time favorite lesson! ##baby ##pregnant ##laboranddelivery ##fyp ##teacher ##teachersoftiktok♬ original sound – Brooke

“Jedna nastavnica objavila je kako ona to objašnjava svojim učenicima i svidjelo mi se. Ne znam ko se ovog prvi sjetio, ali svaka mu čast na kreativnosti”, rekla je.

Nakon što je objavila snimak demonstracije na TikToku, brzo je postao viralan i skupio pet miliona pregleda.

“Demonstracija ne uznemirava previše moje učenike, najviše ih zaintrigira kako loptica stane u balon i kako se on toliko rastegne bez pucanja. Ovo je dobro vizualno pomagalo. I jasno je da beba neće izletjeti preko sobe poput loptice. Mislim da im je ovako jasnije nego da im prikazujem snimke porođaja”, rekla je.

Dodala je da joj nikad balon nije puknuo na demonstracijama, ali znalo se dogoditi da loptica zapne, pa to iskoristi kao dokaz za to koliko je porođaj težak.

Zanimljivo je da je ona trenutno treći put trudna, a ističe da je važno mlade upoznati s procesom rađanja.

“Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kad sam prvi put bila trudna, nije mi vjerovao kad sam mu sve ispričala. Zbog toga svojim učenicima želim dati osnovno znanje, kako bi se djevojke osjećale sigurnije kad jednog dana ostanu trudne te kako bi bili odlična podrška nekome ko je trudan i čeka porođaj”, dodala je. (index.hr)

@brookeebernalNo they don’t wear it to athletic P.E etc. ##pregnant ##pregnancy ##baby ##fyp ##teachersoftiktok

♬ original sound – Brooke

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,