Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik psa opisao situaciju koja otkriva da psi znaju lagati: Da li se slažete?

Preuzmite sliku

Vlasnik psa koji se nedavno iznenadio uvidjevši da je njegov pas možda lagao drugog da mu uzme svoju lopticu, izazvao je brojne komentare drugih vlasnika koji kažu kako i njihovi psi to čine.

Vlasnik jednog psa na Redditu je napisao kako se nedavno uvjerio da njegov ljubimac laže drugom psu, kako bi ga naveo na krivi trag tokom igre u parku, na šta je odgovorilo mnoštvo drugih vlasnika, koji su rekli da njihovi ljubimci rade isto, prenosi 24sata.hr.

Naime, kad su nedavno bili u parku za pse, njegov je ljubimac izveo majstorsku pseću podvalu, što pokazuje da su psi vjerovatno puno pametniji nego što to mislimo.

Dok su se igrali s drugim psima u parku, jedan je pas – a vlasnik ga je nazvao Richard – njegovom ljubimcu oteo lopticu. On kao da se na trenutak zamislio, pa se okrenuo i dohvatio štap. Počeo se entuzijastično igrati s njim, skačući veselo, kako to inače ni sa svojim igračkama ne radi. To je privuklo onog drugog psa .

– Nakon 20 sekundi takve igre, Richard je primijetio ovu naizgled fantastičnu igračku i počeo se zanimati za nju. Uzeo je štap, a moj pas ga je bez oklijevanja ostavio i otišao po lopticu. Na kraju je i Richard shvatio da je dobio nešto što ni jedan od njih zapravo ne želi. Je li moj pas upravo slagao Richarda?  – piše vlasnik.

Većina komentara potvrdila je da je to sigurno tako.

– Oba su moja psa smislila isti trik: Ako drugi ima neku igračku ili štap koji žele, gledat će kroz prozor i uzbuđeno lajati. Kada taj drugi pas ispusti ono što je držao, kako bi se pridružio lajanju, moj veliki debeli lažljivac odmah ide po igračku – napisao je jedan komentator.

Drugi je odgovorio: ‘Poznavao sam labradora koji bi se pretvarao da je neko na ulaznim vratima, lajao i uzbudio se. Kad je drugi pas ustao da to provjeri, ukrao bi mu mjesto na jastuku’. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,