Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli klanjanje teravih-namaz na 47 mjesta

Preuzmite sliku

Popularno

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović upriličio je tradicionalni predramazanski doručak za predstavnike medija.

U susret ramazanu, muslimanskom mjesecu posta i ibadeta koji nastupa večeras s akšam namazom, Huskanović je pozvao džematlije da poštujući propise dolaze u džamiju u onom broju koliko je izvodivo, da uzmu učešće u ramazanskim aktivnostima i ibadetima.

-Mi ćemo pokušati ramazanske aktivnosti uskladiti tako da one što više liče na vrijeme prije ovog iskušenja, koje nas je zadesilo. Bit će velika razlika u odnosu na prošli ramazan, džamije će biti otvorene i dostupne džematlijama, poštivajući higijensko-epidemiološke mjere. Molim Allaha dž.š. da nam olakša predstojeće aktivnosti – kazao je Huskanović.

Predviđene su hafiske mukabele u džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli na podne namazu i u Čaršijskoj džamiji poslije ikindije namaza. Mukabele u svim drugim džamijama učit će imami.

Na 47 mjesta u Tuzli će se klanjati teravija.

“Ramazan je mjesec radosti i veselja, mjesec kada se preračunavamo i pravimo osvrt na svoje živote, kada se mirimo s komšijama, braćom, sestrama. Izmirimo se sa svima, iskoristimo ramazan da prikupimo duhovne snage koje nam je zafalilo u ovim vremenima iskušenja. Molimo Allaha da nam podari zdravlje i kao što nam je dao iskušenje, da nam da sabura da to iskušenje podnesemo i da nas sa mjesecom ramazanom oslobodi ovoga iskušenja” – poručio je glavni tuzlanski imam.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje