Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U saobraćajnoj nesreći: Poginula učesnica ZMBT 6 Amila Hasanović (FOTO)

Preuzmite sliku

U mjestu Donja Seoča, nedaleko od Visokog, na regionalnom putu Visoko-Kakanj izvučeno je vozilo Volksvagen Polo, kojim je upravljala mlađa ženska osoba, koje je izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Podsjetimo, jučer oko 13.50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo Volksvagen Polo izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni. Prema izjavama očevidaca ove nesreće, u vozilu se nalazila jedna mlađa ženska osoba.

  • tijelo-nesreca
  • Odmah po dojavi na teren su izašle policijske patrole, kao i jedinica za podršku MUP-a ZDK sa čamcima za pretraživanje. Potraga za vozilom trajala je negdje do 17 sati i zbog neuslovnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do jutros. Jedinica sa čamcima je locirala šire mjesto izlijetanja vozila, a radi se o izuzetno dubokom dijelu rijeke Bosne.

    Nakon potrage, vozilo je pronađeno i izvučeno iz rijeke. Portparol MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić kazala je da ne može potvrditi identitet, jer je, prema njenim riječima, uviđaj tek počeo.

    Vozilo je odvezeno na vještačenje. Uzrok nesreće će biti naknadno utvrđen. Blizak prijatelj porodice nam je potvrdio da je u automobilu Volkswagen Polo stradala Amila Hasanović (1994) iz Visokog, javnosti poznata po učešću u šou ZMBT6.

    (Dnevni avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje