Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Seksulni manijak u posljednja dva mjeseca napao šest Banjalučanki

Preuzmite sliku

Popularno

Manijak, kojem policija nikako da stane u kraj u posljednja dva dana napao je dvije djevojke S. P. i S. Š. na poznatom banjalučkom izletištu Banj Brdo.

Prvi slučaj dogodio se u ponedjeljak navečer kada je S. Š. po zadnjici udario muškarac koji je kraj nje prošao na biciklu.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrdili su da su im oba slučaja prijavljena i da se radi o zičkom, a ne seksualnom napadu.

Prvo je 24. jula  S. Š. prijavila da je u Ulici Put Banjulučkog odreda u rekreativnoj zoni Banj Brdo napao biciklista. Dok je prolazio pored nje udario je rukom po leđima. Dan kasnije S. P. prijavila je da je kod spomenika na Banj Brdu napao muškarac koji ju je uhvatio za lice i pobjegao kada mu je pružila otpor, rekli su u Policijskoj upravi Banja Luka i apelirali na građane da prijave svaki sličan slučaj i napad.

Napadnuta S. P. je ispričala da je napadač pred nju iskočio iznenada dok je prolazila od kaća ka spomeniku na Banj Brdu.

“Stavio mi je ruke preko lica, povukao u stranu i rekao da budem tiha. Odgurnula sam ga, a on me oborio na zemlju. Tada sam počela vrištati i zgrabila kamen, nakon čega je odšetao u šumu”, ispričala je napadnuta Banjalučanka.

Prema njenim riječima, radi se o mlađem momku između 25 i 27 godina tamnije kose, koji je prilično visok i mršav.

“Nakon mog vriska šetači su se okupili oko mene i tada mi je grupa djevojaka rekla da se ista stvar dogodila i njihovoj prijateljici”, kazala je napadnuta žena.

Druga žrtva manijaka S. Š. kaže da je nju  u ponedjeljak rukom po zadnjici udario muškarac koji je prolazio na biciklu.

“Sve se dogodilo dok sam bila kod rampe rekreativne staze prema spomeniku na Banj brdu. Pored mene je prošao biciklist koji me rukom udario u zadnjicu i pobjegao. Prijavila sam to policiji, ali se i sama dala u potragu. Sutradan sam ga opet uočila oko 19 sati kada se vraćao od spomenika. Kasnije su mi prijateljice javile da je napadnuta djevojka kod spomenika”, kazala je S. Š.

Prvi napad registriran je krajem juna i sa ova dva broj napada popeo se na šest. Posljednji je registriran  22. jula kada je nepoznati muškarac pokušao da siluje 32-godišnju Banjalučanku u Ulici Ive Andrića. Zgrabio je za grudi i zadnjicu i rekao da će je silovati.

Jedan muškarac saslušan i pušten stoji iza napada na žene, ali za to nije bilo dokaza pa je pušten. Njega žrtve nisu prepoznale, mada je on u policiji priznao da je napao djevojku u Ulici Ive Andrića, ali je kasnije povukao priznanje. (Dnevni list)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje