Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevo: Evald Krnić pobjednik takmičenja ”Bentbaša Cliff Diving 2021”

Preuzmite sliku

Sarajevo je ove godine po sedmi put bilo domaćin skokova u vodu na Bentbaši, odnosno takmičenja “Bentbaša Cliff Diving 2021”. Prvo mjesto pripalo je Evaldu Krniću, iz Crne Gore, koji je osvojio 60 bodova, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o prepoznatljivom sportsko-turističkog događaja koji organizuje Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur”, a već tradicionalno je podržava i Općina Stari Grad Sarajevo. Ove godine učestvovalo je 13 iskusnih takmičara iz BiH i regije.

Publika je uživala u skokovima, za koje je trebalo mnogo hrabrosti.

Na drugom mjestu danas je završio Dragan Milnović, s 57 bodova, a treći Rade Šćepanović, s također 57 bodova.

Dino Bajrić, u ime organizatora, kazao je kako se takmičenje organizira sedmu godinu zaredom, što je postala tradicija, a nada se da će tako biti nastavljeno i u budućnosti.

“Takmičari dolaze širom regije. To su najbolji takmičari koji su skakali i ostale skakaone, koji su u tom takmičarskom kalendaru. Sve što je bilo do nas, mi smo učinili da prođe besprijekorno”, rekao je Bajrić koji je također skakač.

Osvrnuo se i na izazove koje je donijela pandemija koronavirusa, te se već drugu godinu ovo takmičenje organizira u smanjenom formatu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: