Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ove godine u Bihaću se bira najbolji sportista BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Grad Bihać će 26. junuara naredne godine biti domaćin manifestacije Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, u organizaciji državnog sportskog saveza.

Pokrovitelji ovog sportskog događaja bit će Predsjedništvo BiH i predsjedavajući Željko Komšić, te Vlada Unsko-sanskog kantona (USK).

“Velika je čast i zadovoljstvo da upravo mi ugostimo naše najuspješnije sportske ambasadore u ovoj godini, te tako još jednom i na ovaj način pokažemo koliko volimo i cijenimo vlastitu državu, odnosno njene nabolje sportiste”, riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i bivši nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš naglasio je važnost organizacije ovakvih dešavanja u svim gradovima i dijelovima naše zemlje.

“Prethodna manifestacija je bila u Bugojnu, a evo 77. će biti u Krajini i našem Bihaću. To je izuzetno važno, kako bismo zaista imali osjećaj pripadnosti, odnosno da se naši najbolji sportisti i reprezentativci i na taj način približe svima koji istinski vole i podržavaju ovu državu”, dodao je Glavaš.

Predsjednik Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona Emir Dautović potvrdio je maksimalnu angažiranost u organizacijskom segmentu, a našim najuspješnijim sportskim ambasadorima odmah uputio pozivnicu u grad na Uni.

“Nemamo baš priliku svaki dan vidjeti naše vrhunske sportiste, tako da ih s nestrpljenjem sviju čekamo. Nema nikakve sumnje da će Unsko-sanski kanton biti dobar domaćin i da ćemo iz našeg Bihaća još jednom poslati poruku zajedništva i sportskog prijateljstva. Bit će ovo veliki motiv i za mlade sportiste u našem kantonu, koji će imati priliku uživo vidjeti kako se nagrađuje trening, odricanje i bespoštedna volja”, kazao je predsjednik Kantonalnog sportskog saveza Emir Dautović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje