Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ne žurite sa procjenom partnera: Znakovi za uzbunu koji to ustvari nisu…

Preuzmite sliku

Iako se u početku možda čine kao crvene zastavice, odnosno alarm za uzbunu, ovi znakovi kod muškarca mogu biti pokazatelj da je riječ o odanoj i dobroj osobi, vašem potencijalnom savršenom partneru, čovjeku kakvog bi svaka žena poželjela kraj sebe.

Stoga, ne prenagljujte s brisanjem njegovog broja iz mobitela ako vam se učini previšen vezan na svoju mamu, već pristupite odnosu oprezno i dajte svom novom dečku priliku da vam možda jednog dana postane suprug.

To što ste se opekli u prethodnim vezama, možda i braku, ne znači da ćete opet pa čak ako vaš bivši i vaš novi pokazuju neke slične karakteristike. Budite hrabri, ali i pametni. Niste klinka. U nastavku donosimo znakove koji su vrlo slični onim upozoravajućima i mogli biste ih krivo iščitati, a ustvari karakteriziraju zrelog, odanog muškarca koji nije iskompleksiran, prenosi Žena.hr.

Jako je povezan s majkom

Možda ste ušli u njegov život u trenutku kada mu se događaju velike stvari, odnosno njegovim bližnjima, u ovom slučaju mami. Možda ide u penziju ili seli u dom za stare i njen sin je taj koji će joj pružiti svu moguću podršku i biti tu za nju. To je odlika dobrog čovjeka. Ili ukoliko živi sama, naravno da će je redovno posjećivati. Bitno je da njihov odnos ne ugrožava vaš i da, ukoliko postanete ozbiljni, nju ne stavlja ispred tebe. Zdrav odnos majke i sina znak je da će takav imati i s tobom.

Nije pretjerano ambiciozan

Na nekom ste od svojih prvih spojeva i i ispitujete ga o njegovim planovima za budućnost, insistirate na konkretnim odgovorima i zanima vas gdje se vidi za pet godina, a on kaže da ne zna gdje se vidi prekosutra. Odmah vam se pred očima kreću vijoriti crvene zastavice jer mislite da je pred vama čovjek bez perspektive i ambicija, a takvog ne želite. Razmislite malo bolje, možda je on osoba koja zna živjeti u trenutku, a to je mnogima od nas teško naučiti. To što nema viziju o tome kako će njegov život izgledati za pet godina, ne znači da nije odgovoran i predan poslu koji radi te da mu ništa u životu nije važno.

Nije imao puno veza

Sa svakom vezom i svakim prekidom učite nešto novo. Jasnije vam je kakvu osobu želite za partnera, ali još više šta ne želite. Sve ste bolji u liječenju svog slomljenog srca. No, isto tako može se dogoditi da iz veza ne naučite ništa i da stalno ponavljateš iste greške te iz svake izađete slabija i s manje povjerenja u ljude. Razvodi su još teži za podnijeti i nako njih puno smo opreznije i kritičnije. No, kao što smo rekli, ne treba osoba sve to proći kako bi bila zrelija u odnosu, nerijetko ni ne bude zrelija već samo više izranjavana. Osobe koje nisu imale puno partnera, najčešće znaju šta žele, imaju visoke kriterije, svoje srce ne daju olako, a kada ga daju, to čine zauvijek. Manjak iskustva one nadoknade iskrenim osjećajima i potpunom predanošću. To su zreli ljudi.

Preopušten je

Prema vašim kriterijima, muškarac s kojim izlazite je preopušten i nimalo organizovan, dok ste vi osoba koja dane ima isplanirane u sat. Ustanete se u subotu ujutro i on ne zna kakav mu je plan za taj dan već satima ispija jutarnju kafu i radi nešto u čemu uživa, nerijetko je to ništa. No, sa završetkom dana ipak primjećujete da je subota bila divna. Prošetali ste, kuhali zajedno ručak, otišli na izlet, spontano i bez stresa. Ne treba uvijek sve kontrolisati. Ukoliko ste po ovom pitanju jako različiti, s vremenom možete pronaći neku sredinu, ako je odnos vrijedan kompromisa. Osim toga, ovakav muškarac može vas naučiti da malo popustite uzde i da ne nastojite sve držati pod kontrolom. Vidjet ćete kakvo je to olakšanje, a svijet neće propasti. Štaviše, ništa se u njemu neće promijeniti.

Previše te voli

Sve mi padamo na nedostižne i zločeste, čitaj nezrele muškarce. Da, zrelost nema veze s godinama. Zeleni mogu biti i kada steknu uslove za penziju, ustvari dok god dišu. Neki se nikada ne opamete. No, sada ne pričamo o njima, već o ovima drugima.

Kad imate osjećaj da vas on voli više, nego što vi njega volite, instinktivno se javlja nagon za bijegom i povlačenjem ili odnos postaje dosadan, a vaš partner nezanimljiv. Umjesto da prekineteš vezu pokušajte otvoriti svoje srce osobi koja vam je svoje srce servirala na pladnju. Drugačiji je od onih s kojima ste dosad izlazili. Tu je za vas, voli vas i ostaje koliko god ga vi pokušavali odgurnuti od sebe. Stanite na loptu, dajte mu priliku, dajte sebi priliku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,