Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mijatović: Poziv da Zvizdić i Čampara vrate mandate SDA

Preuzmite sliku

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, poručio je Denisu Zvizdiću i Aljoši Čampari ako im je zaista stalo do promjene stanja u državi, kako deklarativno govore – da vrate mandate SDA.

Mijatović je u razgovoru za N1 govorio o “ukrupnjavanju” ljevice u Bosni i Hercegovini, konkretno o ujedinjenju SDP-a i DF-a. Podsjetio je da su svi DF-ovci jednom bili u SDP-u.

“Treba vidjeti koje su stranke koje zagovaraju građansku Bosnu i Hercegovinu. To su bez dileme SDP i DF. Vrijeme je da sujete stavimo po strani i da ostavim što je bilo sporno”, jasan je Mijatović.

Mijatović se osvrnuo na ostavku Denisa Zvizdića na sve pozicije u SDA. Otkrio je kako Zvizdića izuzetno cijeni, ali mu je i poručio da vrati mandat Stranci demokratske akcije.

“Denisa Zvizdića jako poštujem. Očekujem od njega i Čampare da vrate mandate SDA. Kada sam izlazio iz NDP-a, vratio sam mandat Draganu Čaviću i ušao u SDP. Ne možete se jedno jutro, poslije 30 godina u vladajućoj partiji, probuditi i reći ništa ne valja, ja sam opozicionar”, zaključio je Mijatović.

Dodao je kako duboko vjeruje u moralno načelo Denisa Zvizdića.

“Vraćanjem mandata bi pokazao da u njegovom interesu nije ostanak na vlasti. Nego zaista da mu je stalo do promjene stanja u državi. Nisam siguran da će Čampara to uraditi koji ima tri mandata”, kazao je na kraju razgovora za Mijatović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje