Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kreativno i korisno: Sedam praktičnih savjeta kako vizualno povećati malu spavaću sobu

Preuzmite sliku

Povećanje kvadrature spavaće sobe moguće je u rijetkim slučajevima.

Razlozi su ili prostorne ili financijske prirode. Srećom postoji vrlo jednostavno rješenje, a riječ je o vizualnom povećanju prostora. Prostor vizualno povećajte primjenjujući ovih sedam praktičnih savjeta.

1. Zona spavanja

 • Predimenzionirano uzglavlje, zrcalni zid, naglašeni zid ili vodoravni dekor iznad uzglavlja nužni su za malu spavaću sobu. Možete odabrati bilo koju od ovih značajki koje će savršeno odgovarati vašem stilu i dizajnu spavaće sobe. Preveliko uzglavlje ili naglašeni zid odvući će pozornost s kreveta koji često dominira u maloj spavaćoj sobi. Zrcalni zid ili samo presvlake za ogledala uvijek vizualno proširuju prostor, a vodoravna pruga vizualno ga proširuje, pa su to sve vrlo primjenjive ideje.

  2. Čim manje dekoracija

  Iako dojam luksuza stvaraju detalji, u ovom slučaju nemojte pretjerivati s njima. Manje je više, a ovo je najbolje pravilo za malu spavaću sobu, učinak ćete vidjeti odmah.

  3. Svijetle nijanse

  Bijelo na bijeloj boji, neutralne boje i bijela skrivena rasvjeta učinit će da vaša soba izgleda mnogo veće. Primijenite ovo pravilo na sve, od posteljine do zidnih i podnih pokrivača, i dobit ćete veći prostor. Ako ipak želite malo detalja, dodajte samo nekoliko šarenih naglasaka – ne pretjerujte.

  4. Ormari i prozori od poda do stropa

  Osim što će u ormarima biti smješteno samo mnogo stvari, i stropovi će izgledati više, baš poput prozora. Izradite ih po mjeri do stropa kako biste izbjegli horizontalno rezanje prostora.

  5. Sakriven spremišni prostor

  Iskoristite prostor ispod kreveta ili ispod prozorske daske jer skriveno spremište izgleda manje i ne zatrpava sobu čineći je urednom i većom.

  6. Klizna vrata

  Obična vrata na ormarima trebaju prostora kako bi se otvarala i zatvarala, klizna vrata ne trebaju zbog čega su ormari s kliznim vratima idealni za male sobe.

  7. Više podnog prostora

  Kada je malo slobodnog podnog prostora, soba izgleda manje, pa riješite ovaj problem s visećim i zidnim namještajem i dekorom. (dom2.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,