Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest sa intervjua: Na razgovoru za posao pružio lakat da je pozdravi, ali ona to nije shvatila

Preuzmite sliku

Žena je na Redditu podijelila neugodno iskustvo s razgovora za posao: Umjesto da odgovori predsjedniku uprave na covid-sigurni pozdrav laktom, ona ga je poduhvatila pod ruku.

Stvarno je željela taj posao, bila uzbuđena oko prilike koja je pred njom, nalitijekom razgovora za posao koji je s njom vodio predsjednik uprave firme osobno, napravila je jezivu pogrešku i u prvih 30-ak sekundi pokopala si šanse.

Umjesto da završi na novom radnom  mjestu, završila je sa željom da je zemlja proguta! Tako je opisala svoje iskustvo žena na Redditu koja još uvijek ne može doći k sebi zbog nespretne greške.

Uprkos pandemiji korona virusa, razgovori za posao u nizozemskoj firmi odvijaju se osobno, u prostorijama firme. Kad je stigla tamo, pokušala je ostati pribrana, ali doslovno je osjećala otkucaje srca u grlu dok je muškarac koji je vodio razgovore počeo silaziti stepenicama da je pozdravi. Kad se zaustavio na pola stuba, pretpostavila je da će se razgovor održati gore i krenula  mu u susret.

 • On je  u tom je trenutku savio jednu ruku u laktu i pružio je prema njoj, kao da želi reći: ‘Gospođice uhvatite me pod ruku, oslonite se na mene, i dozvolite da vas otpratim gore’. U trenutku panike i zbunjenosti, bez razmišljanja je pružila ruku i zgrabila njegovu. 

  – A onda smo samo tako stajali! Ruka pod rukom, na pola stepenica, sramežljivo zureći jedno u drugo. Htjela sam da me zemlja proguta odmah. Jednostavno nisam znala šta dalje. I nije posve normalno to što se dogodilo, jer ni jedno od nas nije znalo šta dalje. Međutim, kad se on napokon sabrao, rekao je: ‘ja… namjeravao sam vas pozdraviti laktom’, nakon čega sam se brzo odmakla i stala na što veću udaljenost. 

 • – Da! U redu, da, to ima puno više smisla – rekla sam. Jer i ima, priznajmo to.

  – A onda smo obavili intervju – kaže žena koja cijelu noć nije mogla spavati nakon što je ruku predsjednika uprave pruženu na covid-siguran pozdrav uhvatila kao poziv da prošeću po promenadi kao da su najbolji prijatelji, piše žena.

  Kaže da je intervju obavljen početkom sedmice i još nije dobila odgovor firme o tome koga su izabrali za posao za koji se prijavila, ali piše da se baš previše ni ne nada. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,