Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Irfanu Halilagiću uručen mandat za sastav Vlade TK

Preuzmite sliku

Popularno

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović potvrdio je danas prijedlog kadrovske komisije o imenovanju Irfana Halilagića za kandidata za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Aktuelnom premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću uručena je danas i odluka.

“Već imamo datum hitne odnosno vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, a ona će biti održana 22. marta. Tada ćemo imenovati Vladu TK na čelu sa Irfanom Halilagićem” – kazao je Žarko Vujović.

Iako je bilo ranije najavljeno na će Vlada TK biti imenovana do kraja godine Vujović pojašanjava kako su se u Federaciji BiH odvijali određeni procesi koji su uticali i na imenovanje novog odnosno starog saziva Vlade TK.

Halilagić je u posljednjem sazivu Vlade TK obnašao funkciju premijera TK, a u javnosti je ostao upamćen kao najmlađi premijer u Federaciji BiH koji je ekspoze fokusirao na 18 mjera, a koje je do isteka svog mandata sa svojim timom ispunio.

“Sasvim sigurno da imamo vidljive rezultate rada. Treba da nastavimo raditi. Ljudi su prepoznali ovu priču i treba da nastavimo ovaj dobar kontinuietet. Predstoji još nekoliko dana usaglašavanja u redovima SDA u vezi određenih imena. Moj razlog ulaska u politiku nije budem u nekoj zoni komfora ili da profitiram. Tuzlanskom kantonu su potrebne brojne manje ili veće reforme u borjnim oblastima i lično smatram da mogu dati veliki doprinos tome” – kazao je Halilagić.

Predaji mandata prisustvovali su i dopredsjednici Skupštine TK Lejla Vuković i Boris Krešić.

U narednoj sedmici bit će intenzivirani pregovori o dodjeli ministarskih pozicija, a u narednih 10-ak dana realno je za očekivati da će Halilagić predložiti svoj tim i da će Skupština TK imenovati novi saziv Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje