Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović o kompromitujućim fotografijama: Ovo prevazilazi granicu dobrog ukusa, angažovao sam advokate

Preuzmite sliku

Popularno

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović oglasio se javno o skandalu koji potresa ovaj grad, nakon što su objavljene njegove fotografije kako pije tablete i leži pored WC šolje.

“Ovo sve što se pojavljuje na društvenim mrežama, najteže mi je o tome pričati. Ovo više nije politika. Ovo je nešto što ja nisam zabilježio u svjoj karijeri i životu”, rekao je Pavlović u intervjuu za “Kozarski Vjesnik”.

Kako je rekao, svi smo vidjeli kakva je bila protekla kampanja, ali niko nikome “nije dirao porodicu”.

“Čovjek sam koji je patrijarhalno odgojen i poštujem sve ljude. Nikada nikome nisam ništa loše uradio. Kome sam mogao, pomogao sam. Ovih dana sam izložen privatno i lično udarima raznoraznih ljudi, blogera, portal, ovo je nešto što prevazilazi granicu poštovanja i dobrog ukusa”, naveo je.

Dodao je da mu najteže pada kada mu “diraju porodicu”.

“Ja sam javna ličnost i mogu podnijeti mnogo štošta. Kad mi dirate porodicu tu sam najosjetljiviji. Proganjanje mene je počelo prije desetak ili 15 dana, kad su počeli da mi spominju oca i majku, moje sestre, od kojih je jedna ugledna doktorica u Banjoj Luci, moju suprugu koja je završila državni pravni fakultet, koja se porodila prije 30-ak dana i još je u babinama. Zaista sam razočaran i ne mogu da vjerujem da se ovo dešava”, kazao je gradonačelnik Prijedlora.

Naglasio je da je angažirao tim advokata iz Banje Luke sa kojima se konsultovao.

“Neko će morati odgovarati za sve ovo što se radi, za sav ovaj progon koji su mi priredili, raznoraznim dječijim igricama, fotomontažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili”, poručio je Pavlović.

Dodao je da nije lagodno ni njemu, ni onim ljudima koji ga poznaju.

“Šačica ljudi koji iza sebe imaju razne dosjee, burne prošlosti, premlaćivanja ljudi, kriminalne aktivnosti, stoje iza svega ovoga”, zaključio je Pavlović.

SDS i DNS pozvali Pavlovića da podnese ostavku

Predsjednica GO SDS u Prijedoru Maja Dragojević Stojić napisala je da je Pavlovićeva ostavka jedini ispravan čin ukoliko su autentične “fotografije rastrojstva”, koje su objavljene.

„Obavljati javnu funkciju zahtjeva lični integritet i odgovornost u javnom nastupu. Niti imam namjeru, niti želim da se bavim bilo čijim privatnim životom, ali ono što trenutno potresa naš grad ide daleko preko toga. Politika je ozbiljna stvar koja uređuje živote građana. Upravo zbog toga moramo voditi računa ko predstavlja građane i ko zastupa njihove interese,“ poručila je Maja Dragojević-Stojić.

Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a Prijedor saopštilo je da je zaprepašteno sadržajem fotografija gradonačelnika koje su se pojavile u javnosti i koje su uznemirile stanovnike Prijedora i regije „koje ne priliče prvom čovjeku Grada, gradonačelniku svih građana.“

„Ne ulazeći u privatnost gospodina Pavlovića i njegovog ponašanja kao privatnog lica, Predsjedništvo GO DNS-a Prijedor smatra da lice koje obavlja poslove gradonačelnika i koji je javna ličnost, čovjek koji predstavlja i zastupa Grad ne može sebi dopustiti ponašanje nad kojim se zgražava cjelokupna javnost. Ukoliko se pokaže kao tačno, onda je to jedinstven primjer u javnom životu ovakvog u najmanju ruku skandaloznog ponašanja i ne ostavlja prostora da lice sa ovakvim ponašanjem nastavi voditi grad Prijedor,“ kažu u DNS.

Naveli su da gradonačelnik iz moralnih razloga donese odluku najbolju za sve, a to je neopoziva ostavka. (Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje