Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri medalje za mlade atletičare Slobode na mitingu u Beogradu

Najmlađi članovi Atletskog kluba Sloboda Tehnograd iz Tuzle ostavrili su dobre rezultate na 4. mitingu budućih šampiona, održanom u nedjelju u Beogradu, osvojivši dvije zlatne i dvije srebrene medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Bakir Musić u trci na 200 m u kategoriji mlađih pionira s rezultatatom 26.28 s, što je rekord Mitinga ali i rekord Bosne i Hercegovine za mlađe pionire, dok se drugom zlatnom medaljom okitio Kerim Halilović koji je u kategoriji cicibana pobijedio u trci na 50 m.

Musić i Halilović su se na pobjedničko postolje ponovo popeli u disciplini skok udalj gdje su osvojili srebrene medalje. Kerim Halilović je u sveukupnom plasmanu u dvoboju (50 m i skok udalj iz zone), ponio epitet najboljeg takmičara u svojoj kategoriji.

Pored njih dvojice na takmičenju su nastupili i Ajna Nezirovac, Berina Husić, Mateo Šimić, Luka Matuzović, Adna Babović, Bakir Baković, Muhamed Bečić, Ema Halilović i Tarik Kalajlić, od kojih je Bakir Baković osvojio četvrto mjesto u trci na 200 m, dok je Ema Mešković istrčala svoj lični rekord u trci na 60 m, saopćeno je iz kluba.

Več narednog vikenda najmlađe takmičare Slobode očekuje nastup na dvoranskom atletskom mitingu u Novom Sadu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,