Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Pojačan promet vozila na graničnim prelazima u BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Doljani, Bijača, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prelazima Kamensko, Prisika, Hum, Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na magistralnom putu Vojkovići – Krupac zbog održavanja auto-trke danas do 18 sati saobraćaj je obustavljen, a vozila se usmjeravaju alternativnim pravcem.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do šest sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama: Srebrenik – Orašje (Ćehaje), Doboj – Rudanka i Hutovo – Stolac (Cerovica).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,