zamrznuta hrana
Iskusne domaćice savjetuju da trebate zamrznuti brašno, a evo i zašto
Brašno se koristi i u kuhanju i u pečenju te je nevjerovatno svestrana namirnica. Neki brašno ostavljaju u kuhinjskom ormariću baš kao što su ga kupili u supermarketu, u papirnatoj ambalaži. Drugi ga stavljaju u neku staklenu ili limenu te...
Većina ljudi griješi: Saznaj top pravila za odmrzavanje hrane
Većina ljudi odmrzava hranu za sutradan, a najčešće meso, kao na autopilotu - izvadi iz zamrzivača, stavi u tanjir i gurne u zamrzivač. Ili, ako im je namirnica potrebna prije, stave u mikrovalnu na program za odmrzavanje. Međutim, prema no...
Nutricionista pojašnjava kako treba zamrznuti hranu i koja vrsta može duže biti u zamrzivaču
Kvaliteta zamrznutog mesa bit će lošija što je duže zamrznuto pa bismo ga trebali pojesti u roku od tri do šest mjeseci, upozorava nutricionistica Leta Pilić. Dodala je da u zamrzivaču duže mogu trajati veći komadi mesa te da je bolje zamr...
Njemački stručnjaci razbijaju mitove o zamrznutoj hrani: "Pojma nemate koliko se potpuno netačnih stvari širi o njoj!"
Zadnja stvar koju većina zaposlenih nakon napornog dana po povratku s posla želi kada stigne kući je utrošiti sat ili dva na pripremanje kvalitetne večere, zbog čega mnogi obroke pripremaju tokom vikenda, zamrznu ih u manje porcije i po pot...