rerna
Osnove o mesu: Mali trikovi u pečenju, kuhanju i pohovanju
Ako punite meso, trebaće vam više vremena da se ispeče u rerni, dok kod prženja mesa u tavi treba paziti na debljinu zbog ravnomjernog pečenja. Pečenje u rerni Za dobro pečenje osim kvalitetnog mesa važna je i zagrijana rerna. Ako ona nije...
Ispecite kukuruz s omiljenim začinima
Možemo ga poslužiti kao zalogaj za goste uz neko piće ili kao laganu večeru, a po uzoru na američku kuhinju pečeni kukuruz može biti i zanimljiv prilog glavnom jelu. Vrhunac sezone kukuruza poziv je na eksperimentisanje s tom specifičnom i...
Jednostavno: Najbolji način da rešetke u rerni zablistaju
Jedna od stvari koje zaista ne volimo čistiti je rerna! Svi ti tvrdokorni spaljeni ostaci hrane i masnoća, koja se taloži nakon svakog pečenja i nikako ne popuštaju, prava su noćna mora. I zato, svaki isprobani način čišćenja velikodušno po...
Znate li čemu zaista služi ladica ispod rerne?
Za šta god ih koristite vjerovatno ih ne koristite na način na koji ih je proizvođač namijenio - kao ni većina ljudi. Ovo je prvobitno bila prava namjena ladice ispod rerne... Vjerovatno ste i vi jedni od većine ljudi koji u ladici ispod re...