Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi ogorčeni zbog linča: Ostvarili smo vaš san, a sad nas pljujete!

Preuzmite sliku

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu ogorčeni su i razočarani zbog pojedinih reakcija na poraz od Nigerije na svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu, potvrdilo je za bh. novinsku agenciju Patra (NAP) više izvora iz našeg kampa u Brazilu.

Zmajevi su u svojoj drugoj utakmici u grupi F pretrpjeli nesretan i težak poraz u kojem je poništen regularan gol BiH, a nije sviran prekršaj prije nego je afrička selekcija postigla jedini pogodak.

Kako je agenciji Patria rečeno iz izvora bliskih bh. igračima većina ih je svjesna da u brazilskoj Cuiabi BiH nije odigrala svoj najbolji meč, ali vjeruju da nisu zaslužili medijsko razapinjanje, posebno naši ponajbolji igrači i selektor Safet Sušić.

– Nismo mi svjetski prvaci kao Španija pa da imamo pravo biti razočarani zbog dva minimalna poraza od Argentine i Nigerije. Vjerujte, niko tužniji nije od naših igrača. Oni žive za ovaj tim i za državni dres, ali ne možete protiv nepravde. Prigovarati im što u svom prvom nastupu nisu ušli među 16 najboljih na svijetu je, u najmanju ruku, bezobrazno – kazao je izvor iz našeg kampa u Guaruji.

Bh. igrači su, kako nam je rečeno, svjesni da javnost ima pravo na kritiku i velika očekivanja, ali smatraju da Zmajevima niko nema pravo prigovarati da nisu bili borbeni. Oštrica pojedinih kritika u javnosti posebno je usmjerena na našeg najboljeg strijelca Edina Džeku. Iako profesionalac, navikao na različite stavove, Džeko nije ostao imun na zle jezike.

– Naravno da je pogođen. Brzo smo zaboravili koliko je Džeko golova dao u kvalifikacijama, koliko nam je radosti donio. Sumnjam da ima neko u BiH ili van države da je više želio dati gol od Džeke. Uostalom i postigao je gol, borio se za lopte, nosio nigerijske i argentinske stopere na leđima, i to sve na Mundijalu. Prije Džeke i ove generacije smo o ovome mogli samo sanjati – kazao je izvor Patrie.

Inače i nogometne bh. veličine od Ivice Osima, Faruka Hadžibegića, Dušana Bajevića upozoravaju da se vruće glave ništa ne priča.

– Bilo je grešaka, ali nije vrijeme da se bilo ko razapinje. Polako, sve se treba posložiti – kazao je Hadžibegić.

Bajević je otišao i korka dalje, pa uopće nije želio pričati o nastupima dok se ne okonča utakmica sa Iranom.

Sve u svemu u najmanju ruku neozibljo je napisati da se Džeko smijao porazu, jer sigurno je da niko više u BiH od 11 Zmajeva i Papeta nije želio prolaz dalje. (Patria)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,