Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zlatan Nalić za Tuzlanski.ba: O Kipru, baražu, Švedskoj, Ibrahimoviću… (VIDEO)

Početkom ljeta ove godine, mlada nogometna reprezentacija Švedske je u finalu EP u Pragu napravila je pravu senzaciju i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila je favorizirani Portugal.

  • zlatan-nalic-tuzlanski34
  • Velike zasluge za historijski uspjeh Švedske ima i Zlatan Nalić, koji je rođen u Banjoj Luci 23. januara 1969. godine, a koji u ovoj reprezentaciji radi kao trener-konsultant.

    U igračkoj karijeri Zlatan je nastupao za tuzlansku Slobodu, grčki Panathinaikos, te švedske klubove Mjällby AIF i Motala AIF. Zlatan je sin Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle koji je 24 puta nosio dres reprezentacije bivše Jugoslavije. Zlatanov sin Adi, također, nastavio je porodičnu tradiciju. Trenutno igra za U-17 Mjällby AIF, a prošle godine bio je i kampu slavnog Milana.

    Zlatana smo zatekli na popodnevnom treningu u savremeno opremljenom fitness centru “Body control” u centru Tuzle gdje je za redakciju portala Tuzlanski.ba ovaj izuzetno nadareni nogometni stručnjak napravio osvrt na utakmicu sa Velsom, iznio očekivanja od duela sa Kiprom, prokomentarisao mogući duel u baražu BiH – Švedska, ali i otkrio svoje planove za budućnost. (Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje