Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Višća o ponudama iz “liga petice”: Drago mi je, ali još žalim što nismo otišli dalje na SP

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na odmoru su nakon što su takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu završili u grupnoj fazi. Za brojne bh. igrače interesuje se klubovi i iz najjačih liga svijeta, a prema pisanju engleskih medija na meti timova iz njihove zemlje, ali i Njemačke je Edin Višća, fudbaler turskog superligaša Istanbula.

Višću bi u svom timu Leicester City, ali i Norwich City, dok je iz Bundeslige za njegove usluge zainteresovan Hoffenheim.

“Drago mi je zbog ponuda. Laska mi što me traže klubovi iz najjačih liga, ali je nekako sve još u sjeni našeg nastupa na Svjetskom prvenstvu. Još žalim što nismo otišli dalje u Brazilu. Mogli smo, da smo odigrali bolje protiv Nigerije, da smo imali malo više sreće i da nas sudija nije oštetio poništivši regularan gol Edina Džeke”, istakao je Višća u razgovoru za Anadolu Agency (AA), dodavši:

“Uspostavljeni su određeni kontakti sa čelnicima klubova koji su izrazili interesovanje za mene. Međutim, taj dio posla prepuštam ljudima sa kojima godinama radim i u koje imam puno povjerenje. To je sve što u ovom trenutku mogu reći po pitanju mog eventualnog transfera ovog ljeta”.

Ipak, reprezentativac BiH kaže i kako ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Istanbul Basaksehiru, koji se u prošloj sezoni ekspresno vratio u društvu najboljih turskog fudbala, sa kojim Višća ima ugovor još dvije godine.

“Klub ima velike ambicije i to je velika stvar. Istanbul je vratio trenera Abdullah Avcija koji me doveo u Tursku, što mi mnogo znači. Izuzetno cijenim ovog stručnjaka i bilo bi mi drago ponovo surađivati sa njim“, rekao je Višća.

Dane nakon ispadanja BiH sa Mundijala provodi u svojoj zemlji.

“Odmaram se poslije iscrpne sezone. Slobodne dane koristim za post u našem svetom mjesecu ramazanu”, pojasnio je Višća. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: