Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veznjak Chelseaja: Sretniji smo bez Mourinha

Preuzmite sliku

Veznjak Chelseaja John Obi Mikel priznao je kako se atmosfera u svlačionici poboljšala nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz.

“Mourinho je divan, ali…”

Umjesto Portugalca na klupu je zasjeo nizozemski stručnjak Guus Hiddink, koji još uvijek čeka na prvu pobjedu. Mou je dobio otkaz nakon poraza od Leicestera, zatim je jednu utakmicu vodio Steve Holland (pobjeda nad Sunderlandom 3:1), a Hiddink je remizirao s Watfordom i Manchester Unitedom.

Rezultati još uvijek nisu na niovu, ali zato se atmosfera poboljšala nakon odlaska Mourinha. Sada je sve u redu, samo nam nedostaju rezultati”, rekao je Mikel, a prenosi Guardian.

Mislim, Jose je sjajan menadžer, divan čovjek, ali nogomet je ponekad okrutna igra i jednostavno trebaš nastaviti dalje. Vratio se u klub, osvojio dva trofeja i sad je dobio otkaz. Je li to bila prava odluka? Ko zna… vidjet ćemo“, dodao je.

Može li Chelsea sezonu završiti među Top 4?

Chelsea je trenutno na 14. mjestu, a navijači se nadaju da će Hiddink do kraja sezone izboriti barem neko europsko takmičenje. Liga prvaka bježi im 15 bodova.

On još uvijek nije ništa dramatično promijenio, ali zna svoj posao. Uostalom, bio je već ovdje, poznaje sustav rada i treba mu vremena. Niko od njega ne bi trebao očekivati čuda. Naša je želja da se polako počnemo penjati po tabeli. Evo, napredak je vidljiv. Nismo izgubili u posljednje tri utakmice. Do kraja sezone ima još dosta utakmica, nemojte nas otpisati“, zaključio je Nigerijac. (HINA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,