Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uoči nastavka sezone: Premijerligaški klubovi N/FS BiH duguju 320.000 maraka

Preuzmite sliku

Šesnaest premijerligaških klubova Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) uoči nastavka sezone ukupno duguje oko 320.000 maraka , javlja Anadolu Agency (AA).

Premijerligaši svoj dio duga Savezu moraju izmiriti do 28. februara, a oni koji to eventualno ne učine automatski će biti suspendirani iz takmičenja, odnosno neće moći igrati utakmice 16. kola. Između ostalog, čelnici N/FS BiH zbog toga sutra sa početkom u 12 sati održat će sastanak sa predstavnicima klubova “društva najboljih”.

“Sa funkcionerima premijerligaških klubova razgovarat ćemo o njihovim dugovima prema Savezu, ali i obavezama prema sponzorskim ugovorima, TV prenosima… Bit će to radno-konsultativni sastanak 20 dana uoči prvenstva kako bi svi što spremniji ušli u nastavak sezone. Želimo razgovarati i spriječiti sve moguće probleme prije 28. februara i utakmica 16. kola”, rekao je za Anadolu Agency Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

Takmičenje u Premijer ligi BiH nastavlja se susretima 16. kola, koji će biti odigrani 28. februara, a sastaju se: Željezničar – Olimpic, Drina – Velež, Zvijezda – Sarajevo, Borac – Mladost (Velika Obarska), Sloboda – Travnik, Vitez – Čelik, Zrinjski – Slavija i Radnik – Široki Brijeg.

Na tabeli poslije prvog dijela šampionata vodi Široki Brijeg sa 34 boda, dva više od Sarajeva, tri od Zrinjskog i četiri od Željezničara. Na dnu tabele su Čelik, Vitez i Drina sa po 14 bodova, Zvijezda je sakupila 13, Sloboda 12, Radnik 10, te posljednjeplasirana Mladost devet.

(Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,