Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ugostitelji zbunjeni: Mogu li kafići i restorani emitirati utakmice SP iz Brazila?

Preuzmite sliku

S BHT-a, javnog emitera koji će prenositi sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu iz Brazila, saopćeno je kako će javno gledanje utakmica SP biti moguće samo uz licencu FIFA-e. Međutim, ugostitelji širom Bosne i Hercegovine su zbunjeni te će kako su potvrdili za novinsku agenciju Patria tražiti dodatna pojašnjenja.

Protupravnim javnim prikazivanjem smatra se ono za koje se naplaćuje ulaznica ili ono koje sponzoriraju kompanije koje nisu službeni sponzori FIFA-e, a ugostiteljima bi planove mogla pomrsiti i odluka da ono ne bi smjelo ni na koji način donositi zaradu organizatoru.

Sulejman Kapić, predsjednik Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo kazao je da su oni već uputili dopis BHT-u gdje traže pojašnjenja. On je za NAP istakao da su zbilja zbunjeni te da u ovom trenutku ne može reći da li se ova zabrana odnosi i na kafiće i restorane.

Malo nam je nejasno, ali ćemo tražiti pojašnjenje. Mislim da je FIFA kazala da nema javnog okupljanja koja će brojati preko 5.000 ljudi, ali mi i nemamo restorana koji bi mogli primiti ovoliki broj gostiju – kaže Kapić.

Iako će se utakmice igrati dosta kasno, ugostitelji smatraju da će ljudi biti raspoloženi u ponoć gledati utakmice bh. reprezentacije.

Prvi put smo na velikom takmičenju i mislim da neće biti lijeno ljudima u ta doba gledati utakmice. Posebno to mislim, jer smo mi nacija koja voli nogomet, a živjeli smo za ovaj trenutak. Mi ćemo od Grada tražiti i produženo radno vrijeme, kako bismo otklonili sve zakonske prepreke da radimo. Vidjet ćemo na kraju šta će biti od toga – dodao je Kapić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,