Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA: Liga šampiona i Liga Evrope igraće se prema planiranom rasporedu

Preuzmite sliku

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je da će se takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope nastaviti prema planiranom rasporedu, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnogi sportski događaji širom Evrope su otkazani nakon serije terorističkih napada u Parizu 13. novembra, pa se UEFA oglasila povodom održavanja takmičenja pod njenom ingerencijom.

“UEFA blisko sarađuje sa klubovima koji će biti domaćini utakmica i lokalnim vlastima kako bi se provele sve potrebne mjere koje će garantovati bezbjednost svim koji su uključeni u odigravnje utakmica Lige šampiona i Lige Evrope tokom naredne sedmice. Nismo izdali nikakve direktive po pitanju dolaska gostujućih navijača. O takvim pitanjima odlučuju nadležne lokalne institucije”, saopšteno je iz UEFA.

Naredne utakmice Lige šampiona igraće se 24. i 25., a Lige Evrope 26. novembra.

Kako sada stvari stoje ovog vikenda igraće se utakmice u svim nacionalnim fudbalskim prvenstvima. Potvrđeno je da će se igrati u Francuskoj, ali bez prisustva gostujućih navijača. U Engleskoj će se prvenstvo nastaviti prema utvrđenom rasporedu, ali će krajem sedmice biti održan sastanak predstavnika saveza i klubova na kojem će se razgovarati o mjerama sigurnosti. U Belgiji će se također igrati fudbal uz povećane mjere sigurnosti, dok će odluka o tome hoće li se igrati utakmice njemačke Bundeslige biti donesena u srijedu.

U terorističkim napadima u Parizu koji su 13. novembra izvedeni na više lokacija u gradu poginulo je 129 osoba, a više od 300 ih je povrijeđeno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje