Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U velikoj dvorani SKPC „Mejdan“, održan fitnes dan “Pokret za radost” (FOTO)

Preuzmite sliku

Pokret za radost – Fitnes u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli, kao i prošle godine okupio je veliki broj česnika. Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, Grad Tuzla, Radničko sportsko društvo „Sloboda“ i partneri i u drugom izdanju ovog projekta, ispunili su sva očekivanja.

Cilj projekta Pokret za radost je promocija aktivnog životnog stila i važnosti redovnog kretanja te poticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenom.

Program sportsko-edukativnog karaktera, sa besplatnim sadržajima za građane, bio je usmjeren na podsticanje kretanja i rekreacije, kao što su radionice za tjelovježbu i ples, prezentacije raznih sportova i programa vježbanja, te mjerenja indeksa tjelesna mase i fizičke spreme kojimaje i počelo ovo zabavno jednodnevno druženje.

Pored progama fitness vježbi, za koje je bila zadužena ekipa “Body Control” tima koju je predvodio Dr. Sc. Jasmin Zahirović, Pokret za radost – Fitnes dan je svim zaintereresiranim učesnicima omogućio  da izmjere svoju fizičku kondiciju. Za to se pobrinuo stručni timovi Poliklinike za sportsku medicinu Doma zdravlja Tuzla i članova udruženja studenata Medicinskog fakulteta –  Medicus. Osim rekreativnog aspekta događanja, učesnici su mogli učestvovati u stručnim konsultacijama i radionicama Ekopaka koji je svojim aktivnostima ukazao na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. (Foto: V. Živković / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje