Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak protiv Vede: Upoznajte FIFA šampiona koji je izazvao Ibiševića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mirza Jahić, rođeni Tuzlak koji živi u Austriji, profesionalni je igrač FIFA igre, trostruki prvak Austrije i aktuelni prvak Njemačke. Prije četiri godine, Mirza je pobijedio na prvom turniru i od tada igranje FIFA-e za njega nije samo hobi i zabava već posao koji iziskuje ozbiljne pripreme za koje se brine tim ljudi koji ga prati. Upoznajmo FIFA šampiona, koji se u Berlinu susreo sa Vedadom Ibiševićem i odmah ga izazvao na dvoboj.

Mirza Jahić nije ni slutio da će učešće na turniru prije četiri godine promijeniti njegov život i da će FIFA igra postati njegovo zanimanje, a ne hobi i razonoda. Iako je poražen u finalu, Mirza je shvatio da uz malo više treninga može postići velike rezultate. Od tada počinje njegova profesionalna karijera u kojoj je tri puta bio prvak Austrije, a trenutno je i prvak Njemačke – što se smatra neformalnom titulom prvaka Evrope, s obzirom da na tom turniru učestvuju najbolji igrači iz Austrije, Švicarske i Njemačke. I virtuelni nogomet iziskuje pripreme, rad na taktici, kao i fizičku i mentalnu kondiciju. Zbog svega toga se o Mirzi brinu tri člana njegovog tima, uključujući i menadžera.

Berlin je očigledno sretan grad za ovog rođenog Tuzlaka. U Berlinu je učestvovao na prvom turniru (na kojem je došao do finala), u Berlinu je prošle godine osvojio titulu prvaka Njemačke, a sada je u glavnom gradu Njemačke upoznao Vedada Ibiševića što mu je, kako kaže, jedan od najsretnijih trenutaka, s obzirom da je Vedo strijelac nekoliko historijskih golova za našu reprezentaciju koju Mirza prati s velikim zanimanjem. Nakon upoznavanja i kraćeg razgovora, FIFA šampion odmah je izazvao Vedu na dvoboj jer je čuo da naš reprezentativni napadač često igra FIFA-u i da je u tome vrlo uspješan.

  • ibisevic-fifa-igrica
  • Mirzina priča može biti inspiracija i mladima u BiH, kako iz svojih udobnih domova mogu pokazati svoje talente u on line igrama. Mirzu Jahica mozete pratiti i za savjete pitati na njegovom Facebook pageu. (redbull.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje