Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri utakmice u Tuzli za samo 45 minuta: Ljubitelji sporta će u subotu imati “problem”

Preuzmite sliku

Mnogi ljubitelji sporta u Tuzli mogli bi u subotu navečer imati jedan “problem”, jer u razmaku od samo 45 minuta počinju tri zanimljiva sportska događaja.

Od 19.30 sati u Velikoj dvorani Mejdan, košarkaši Slobode dočekuju Široki, a u okviru 9. kola Lige za prvaka BiH. Pola sata kasnije, na Tušnju će premijerligaški duel početi stari fudbalski rivali, Sloboda i Željezničar, dok će u terminu od 20.15 sati u Maloj dvorani Mejdana početi revanš utakmica polufinala prvenstva BiH u futsalu između Salinesa i Mostar SG Staklorada.

Loša koordinacija između tuzlanskih klubova u organizaciji domaćih utakmica nije rijetka, a osim ljubiteljima sporta, ovakav raspored utakmica predstavlja problem i novinarima koji redovno prate utakmice ovih klubova.

Jasno nam je da se fudbalska utakmica između Slobode i Željezničara nije mogla pomjeriti zbog dogovorenog prijenosa na platformi MOJA TV, međutim zar druga dva tuzlanska kluba nisu mogla imati malo više razumijevanja pa svoje utakmice pomjeriti nekoliko sati ranije?

Uostalom, čini se da je jedinu pravu stvar uradio RK Sloboda, čiji će rukometaši u 18.00 sati igrati protiv Bosne iz Tešnja u Maloj dvorani Mejdana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,