Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trenera Kazahstana biraju građani

Preuzmite sliku

Glasanje za novog trenera fudbalske reprezentacije Kazahstana sprovest će se na internet portalima, a trener koji bude imao najviše glasova postaće novi šef stručnog štaba reprezentacije Kazahstana. 

Iz tabora fudbalske reprezentacije Kazhastana kažu da su se odlučili na ovaj neobičan izbor novog imenovanja trenera, zbog neuspjeha u prošlim kvalifikacijama. Širu listu potencijalnih selektora Kazahstana sačinit će glasači na internetu do sutra (26. decembra 2015.), a u konkurenciji su domaći i inostrani treneri.

Prva faza glasanja trebala i početi u prvim danima Nove godine kada se sumira uži krug selektora, nakon toga će uslijediti i drugi krug glasanja.

Glasat će se na nekoliko portala u zemlji, a trener koji dobije najveći broj glasova poslije drugog kruga trebao bi postati novi trener Kazahstana” kažu iz fudbalskog saveza ove zemlje.

U prethodnim kvalifikacijama za EURO 2016 Kazahstan je bio posljednji u svojoj grupi, te je uslijedio otkazu tadašnjem ruskog treneru Yuriju Krasnozhanu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje