Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Raya o porazu 2:10: Sramotna pobjeda Reala, ovakva stvar nije se smjela desiti u najboljoj ligi svijeta

Preuzmite sliku

Trener Rayo Vallecana Paco Jemez prvenstvenu pobjedu Real Madrida nad njegovom ekipom, rezultatom 10:2, opisao je kao grotesknu i sramotnu.

Rayo je jučer vodio na stadionu “Santiago Bernabeu” sa 2:1, a potom je sudija Ignacio Iglesias crvene kartone pokazao Titu u 14. minutu meča 16. kola Primera lige, te Raulu Baenu u 28., pa su gosti ostali sa dva fudbalera manje na terenu i kola su im, očekivano, krenula nizbrdo.

Ovakva stvar nije se smjela desiti u najboljoj ligi svijeta. Vjerujem da su navijači Reala sretni zbog pobjede. Međutim, ono što se dešavalo na terenu je groteskno i sramotno, jer smo ugnjetavani i posramljeni“, izjavio je Jemez, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kaže da je izuzetno tužan zato što je dugo nakon utakmice morao tješiti neutješne igrače Raya zbog rezultatskog kraha.

Izgubili smo sve, izgubili smo i kredibilitet. Ovakav poraz nas je sve u klubu puno povrijedio. Vjerujete, šteta će biti dugotrajna. Mislio sam da je sve ružan san, ali prevario sam se“, rekao je Jemez, dodavši:

Naši igrači bili su sjajni u igri 11 na 11. No, onda im je ravnopravna borba na terenu uskraćena. Sretan Božić svima, pa i sudijama utakmice“.

Poslije nekompletiranog 16. kola na tabeli Primera lige prva je Barcelona sa utakmicom manje i 35 bodova, koliko ima i drugoplasirani Ateltico Madrid iz 16 susreta. Real se trijumfom nad Rayom vodećem dvojcu, za sada, primakao na dva boda zaostatka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje