Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zverev objavio loše vijesti: Povreda je ozbiljna, ovo je težak trenutak za mene

Preuzmite sliku

Njemački teniser Alexander Zverev je jučer doživio tešku povredu desne noge u duelu protiv Rafaela Nadala u polufinalu Roland Garrosa.

Meč je prekinut nakon tri sata igre pri rezultatu 7:6, 6:6 za Nadala jer je Nijemac pri jednom udarcu pokušao “proklizati” na šljaci pariskog stadiona, no noga mu se “ukopala” nakon čega se srušio i uhvatio za skočni zglob desne noge.

Situacija je bila toliko ozbiljna da je u suzama u invalidskim kolicima napustio teren, a iz kompleksa Roland Garrosa je izašao na štakama i sa imobiliziranom desnom nogom.

Kasno sinoć iza ponoći Zverev se oglasio u storyju na Instagramu, a prema njegovim riječima situacija je veoma ozbiljna.

“Ovo je veoma težak trenutak za mene. Bio je fantastičan meč dok se nije desilo to što se desilo. Čini se da je povreda ozbiljna, ljekari će napraviti još testova i o svemu ću vas obavijestiti kada saznam više informacija”, rekao je Zverev i dodao:

“Čestitam Nadalu na ulasku u 14. finale Roland Garrosa i nadam se da će ga osvojiti i nastaviti ispisivati historiju”, poručio je Zverev.

Uprkos tome što se smatra jednim od najboljih tenisera svijeta i što je trenutno treći na ATP listi, Zverev u karijeri još uvijek nema osvojen Grand Slam turnir. Najbliže tome je bio 2020. godine kada je igrao finale US Opena, no poražen je od Dominica Thiema.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje