Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog korona virusa odgođen finalni turnir Fed Cupa i mečevi razigravanja

Preuzmite sliku

Popularno

Finalni turnir Fed Cupa, koji je trebao biti održan od 14. do 19. aprila u Budimpešti, odgođen je zbog toga što je mađarska Vlada, kao mjeru u borbi protiv širenja korona virusa, zabranila okupljanje u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi, priopćila je u srijedu Međunarodna teniska federacija (ITF).

ITF je odlučio da neće biti odigrani ni mečevi razigravanja, koji su trebali biti održani 17. i 18. aprila na osam različitih lokacija u svijetu.

ITF je odlučan održati finalni turnir Fed Cupa i preostale mečeve u 2020. te u suradnji s mađarskom Vladom, Mađarskim teniskim savezom i Ženskim teniskim udruženjem (WTA) traže nove prikladne termine, prateći istovremeno razvoj situacije sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane korona virusom.

“Veoma smo razočarani što smo morali donijeti takvu odluku, ali ne želimo ugroziti sigurnost i dobrobit igračica, trenera, osoblja i gledalaca. Odluka nije bila laka: prijetnja širenja COVID-19 je ozbiljna i zahtijeva naše odgovorno ponašanje, kao federacije i kao ljudskih bića. Ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire”, izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty, prenosi Hina.

“Novi datumi Finala i mečeva u razigravanju bit će određeni u nadolazećem razdoblju, ovisno o tome koliko će tenis biti pogođen širenjem COVID-19. Pratit ćemo situaciju i donositi odluke koje će se temeljiti na činjenicama, službenim podacima i preporukama stručnjaka”, zaključio je u Haggerty u saopćenju Međunarodne teniske federacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,