Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapaženi rezultati mladih bh. tenisera u Srbiji

Preuzmite sliku

Mlada selekcija Bosne i Hercegovine (kadeti i juniori) imali su zapažen nastup na ITTF Serbian Open-u koji je održan u Vrnjačkoj Banji.

Na turniru je nastupilo preko 130 igrača iz 19 država. Bosnu i Hercegovinu su predstavljali kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke, a dvoje naših takmičara vratili su se kući sa bronzanim medaljama, ističu iz Stonoteniskog saveza BiH.

Mihailović Nikola u pojedinačnoj konkurenciji kod kadeta i Lovrić Ema u paru sa Rumunkom Luizom Popesku osvojili su bronzane medalje.

Mihailović je u kvalifikacionoj grupi bio prvi pobjedivši 4. nosioca Al-Abdulla Abdulaziza iz Katara sa 3:1, a zatim Zsolt Kovacsa (Srbija) i Pavlović Đorđa (Srbija). U osmini finala bio je bolji od Jovana Jockova (Srbija) sa 3:0, u četvrtfinalu od Bana Ivora (Hrvatska) sa 3:2, da bi u polufinalu u vrhunskom meču bio savladan od pobjednika turnira Rumuna Marijusa Radojua sa 3:1. Treba reći da je Nikola kod rezultata 1:1 u setovima ispustio vođstvo od 10:8 i još 3 set lopte na razlici.

Ostali naši kadeti Šećibović Adin i Blagojević Petar nisu prošli kvalifikacione grupe ali su u istima zabilježili  po jednu pobjedu.

Lovrić Ema, članica tuzlanskog Kreka – Edelexa, pomalo i sticajem okolnosti osvojila je bronzanu medalju u paru sa Rumunkom Luizom Popesku. Nakon što su voljom žrijeba bile slobodne u osmini finala, u četvrtfinalu su bez borbe pobjedile kombinaciju iz Srbije Danijela Bosika / Barbara Đurčik radi povrede Đurčikove dan prije ovog meča. Lovrićeva i Popesku su u polufinalu poražene od drugih nosilaca Danijele Karkušove i Radmile Tominjak iz Srbije.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,