Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko srce srpskog tenisera: Novak Đoković donirao 80 hiljada KM Novom Pazaru

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta još jednom pokazao kakav je čovjek

Novak Đoković je odlučio da donira 5 miliona dinara (oko 83 hiljade KM) Novom Pazaru, u kojem je alarmantna situacija zbog epidemije korona virusa. Ovaj grad je najugroženiji u Srbiji, a javnost kod nas je vidJela i mnoge strašne snimke prepunih bolnica u kojima su pacijenti bili i u hodnicima.

Kako Telegraf saznaje, Novak je odlučio da izdvoji novčana sredstva u visini od 5 miliona dinara, ne bi li se obezbijedila neophodna medicinska oprema za pomoć najugroženijima.

Đoković je i sam zaražen korona virusom nakon Adria Toura u Zadru, gdje je bio u kontaktu sa Grigorom Dimitrovim, kod koga je prvo potvrđen virus od tenisera.

Novak i njegova supruga Jelena, koja je također zaražena, nemaju simptome, osjećaju se dobro i nalaze se u samoizolaciji.

Podsjetimo, Novak je već donirao milion eura Srbiji u borbi protiv korona virusa na početku izbijanja epidemije, a isti iznos donirao je i bolnici u Bergamu prema izvještajima italijanskih medija, a određeni novac donirao je i Španiji, koja je bila među ugroženijim zemljama.

Ipak, nakon što je na turniru koji je on organizovao u Beogradu i Zadru, čija je misija bila prikupljanje humanitarne pomoći, buknula korona, Novak se našao na udaru svjetskih medija, ali i mnogih u Srbiji i regionu. Svi su zaboravili na humane gestove, milione kojih se odrekao da pomogne ugroženima, pa čak i to da je Adria Tour bio zamišljen kao humanitarni turnir. U Splitu je čak osvanuo i skandalozan grafit na kojem je bila i poruka na kojoj su mu neki poželjeli i smrt. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje