Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko iznenađenje na Australian Openu: Ispao i Daniil Medvedev!

Preuzmite sliku

Ruski teniser Daniil Medvedev oprostio se od nastupa na Australian Openu nakon što je u duelu 3. kola poražen od američkog tenisera Sebastiana Korde s 3:0, po setovima 7:6, 6:3 i 7:6.

Daniil Medvedev bio je jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg Australian Opena, ali ruski teniser već nakon trećeg kola mora kući.

Odlični Amerikanac Sebastian Korda odigrao je odličan meč protiv velikog favorita. Završio ga je u tri seta i prošao je dalje.

Prvi set donio je zaista uzbudljiv tenis. Korda je došao do 4:1 i činilo se kako će veoma brzo završiti ovaj dio igre u svoju korist.

Međutim, uslijedio je veliki povratak Medeveda. Došao je do 4:4, a zatim je uslijedio break za breakom na obje strane, da bi se na kraju igrao tie-break u prvom setu.

Korda je taj koji se bolje snašao u tie-breaku (9-7) i na kraju je nakon sat i po igre uzeo prvi set sa 7:6.

Odlično je Amerikanac ušao i u drugi set. Već u drugom gemu je oduzeo servis Medvedevu i ovog puta ga je sigurno sačuvao do samog kraja seta kojeg je dobio sa 6:3.

Rus je bio u ozbiljnoj nevolji i zaostatku od dva seta. Očekivao se pad u igri Korde, no to se nije desilo i 31. igrač svijeta je nastavio sa sjajnim tenisom.

Pobjednik trećeg seta ponovo se odlučivao u tie-breaku. Korda je igrao uvjerljivo, ali je iskoristio tek petu set i meč loptu za 7:6 i plasman u narednu rundu takmičenja.

Korda će u narednoj rundi igrati protiv 10. igrača svijeta Poljaka Huberta Hurkacza.

Australian Open, 3. kolo:

Korda – Medvedev 3:0 (7:6, 6:3, 7:6)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje