Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vanja Stuhli – Jedini ženski teniski trener u BiH sa položenim najvišim ITF kursom za trenere

Preuzmite sliku

Vanja Stuhli jedan je od najuspješnijih teniskih trenera u Bosni i Hercegovini.

Trenersku karijeru započela je u rodnom gradu, a nastavila u Mostaru, gdje i danas živi. Vanja je svoju trenersku karijeru započela rano i već na početku je prepoznata od Međunarodne teniske federacije.

Konstantno napredovanje u trenerskom pozivu je prošlog mjeseca podigla za stepenicu više, jer je uspješno završila ITF (Internacionalna Teniska Federacija),  najviši kurs za trenere.

Kurs je trajao šest sedmica od čega su polaznici 5 sedmica pratili teoriju putem zoom komunikacije, a zatim su treneri dvije sedmice polagali praktični rad u Valenciji pod vodstvom prestižnih tutora ITF-a profesora Miguela Crespa te profesora Rafaela Martineza.

Kurs se sastojao iz pet modula koje su treneri polagali i to: taktika, biomehanika, psihologija, kondicija, razvoj i planiranje.

Vanja Stuhli je uspješno polozila svih pet modula, te dva praktična ispita i postala drugi trener u Bosni i Hercegovini koji ima završen ITF trenerski nivo 3.

Vanja je također i jedini ženski trener u istoriji BiH sa položenim ITF trenerskim kursom nivo 3.

Vanja Stuhli ističe da je jako ponosna i sretna svaki put kad ima priliku stručno se usavršavati i smatra da svako trenersko napredovanje zapravo ima pozitivan uticaj na razvoj igrača i tenisa u Bosni i Hercegovini.

Vanja ističe da posebnu zahvalnost duguje Olimpijskom komitetu BiH, Olimpijskoj solidarnosti te Teniskom Savezu BiH na ukazanoj prilici i podršci.

Vanja trenutno boravi u Kuvajtu, gdje će narednih nekoliko mjeseci raditi kao trener za tenisku akademiju Rafaela Nadala, sa kojom sarađuje posljednjih godinu dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,