Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener progovorio o Đokovićevoj krizi: Nije moguće stalno pobjeđivati, teniseri nisu mašine

Preuzmite sliku

Maria Vajda, trener Novaka Đokovića koji je nakon dvije i pol godine dominacije prepustio vrh svjetskog tenisa Britancu Andyju Murrayju, otkrio je novinarima detalje u vezi s krizom kroz koju posljednjih sedmica prolazi srbijanski teniser.

Novak se nosio s više problema istovremeno. Poraz na Olimpijskim igrama u Riju ga je mnogo pogodio. Stvarno ga je to zaboljelo, a pored toga je imao i povredu zgloba. Poslije svega toga plasman u finale US Opena bio je čudo i veliku uspjeh“, kazao je njegov trener za “Le Parisien“.

Istakao je kako je Đoković upravo zbog Roland Garrosa platio veliku cijenu i izgubio prvo mjesto na ATP listi.

Sezona je bila veoma teška, ali to smo i očekivali poslije osvajanja Roland Garrosa. Bilo je puno lijepih trenutaka zbog kojih smo platili cijenu. Ljudi govore o krizi, ali isto tako nije moguće stalno pobjeđivati. Teniseri nisu mašine“, rekao je Vajda.

Na kraju je naglasio da je veoma važno da Đoković pronađe motivaciju i volju kao i ranije.

“Takve se stvari događaju, to je normalno. Novak samo mora pronaći koncentraciju, on još uvijek voli trenirati, s njime je sve u redu. Ne treba praviti nikakvu dramu“, kazao je Vajda.

Đoković je ranije izjavio kako nije razočaran aktuelnom sezonom, iako je podbacio na Wimbledonu i Olimpijskim igrama, te ostao bez prvog mjesta na ATP listi.

Srbijanski teniser se trenutno nalazi u Londonu gdje igra na Završnom turniru, na kojem ima šansu ponovo vratiti prvo mjesto.

Turnir u Londonu je počeo u nedjelju. Titulu brani upravo Đoković, a nagradni fond je 7,5 miliona dolara. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,