Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Senzacija se desila: Dimitrov zaustavio Federera na US Openu

Preuzmite sliku

Nakon što je Novak Đoković zbog bolova u ramenu morao predati meč Stanu Wawrinki, od posljednjeg Grand Slam turnira oprostio se još jedan član velike trojke – Roger Federer.

Švicarcu problem nisu napravile povrede, Grigor Dimitrov bio je jednostavno bolji od najtrofejnijeg tenisera svih vremena. Nakon tri sata i deset minuta igre Bugarin je slavio rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 6:4, 3:6, 6:4 i 6:2.

– Samo sam razmišljao o tome da ostanem u meču, u meču… Jednostavno sam sretan – rekao je Dimitrov nakon prve pobjede nad Federerom u osmom pokušaju.

Dimitrov kojeg su na početku njegove karijere proglasili za nasljednika Federera, nikada nije opravdao očekivanja, a ovo je njegova prva pobjeda u karijeri nad Švicarcem, nakon što je u prethodnih sedam mečeva poražen. Dva puta je gubio na Grand Slamovima, jednom u Melbourneu, a drugi put u Londonu.

Na putu do finala stoji mu jedan od najpotentnijih igrača današnjice, Rus Daniil Medvedev, koji je ranije izbacio Stana Wawrinku. Drugi polufinalni par činit će pobjednici mečeva Berrettini – Monfils i Schwartzman – Nadal. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje