Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

S njim je Đoković odigrao svoj prvi turnirski meč: Novak je bio disciplinovan i “dosadan” igrač

Preuzmite sliku

Popularno

Srđan Novaković iz Banja Luke je bio prvi protivnik Novaka Đokovića, 1995. godine na turniru u Beogradu. Nakon mnogo godina sreli su se u Rimu, što je Novak ovjekovječio fotografijom i na Twitteru napisao da je pored njega momak s kojim je odigrao svoj prvi turnirski meč.

– Na tom turniru 1995. godine, tačno se sjećam, ja sam mu rekao da požuri sa igrom, jer moram na neki rođendan. On mi je rada rekao, izgubićeš zato što misliš o rođendanu, a ne o ovom meču. I tako je i bilo, prisjeća se Srđan za portal Dnevnick.com.

Srđan kaže da je Novak i tada bio težak protivnik, iako je bilo rano predvidjeti da će on kasnije biti najbolji igrač svijeta.

– Nije se tada toliko izdvajao igrom, ali je bio jako disciplinovan. To se već tada moglo vidjeti. Bio je dosadan igrač morao si da ga “razvališ” da bi ga pobijedio, kaže Srđan.

Svjestan Novakovog uspjeha, Srđana posebno oduševljava činjenica da je Đoković “ostao na zemlji”. Novac i slava ljude mijenjaju, ali ne i Novaka, uvjeren je Novaković. Kaže da se ponekad čuje sa Novakom, ali mnogo češće sa njegovim najmlađim bratom Đorđem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje