Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rumunska teniserka o surovosti sporta: Bolje biti lijep i Top 20, nego ružan i broj jedan

Preuzmite sliku

Rumunska teniserka Sorana Cirstea bila je iskrena tokom intervjua za podcast “La Fileu” o tome kako svjetski poznati brendovi više pažnje pridaju teniserkama zbog njihove tjelesne građe nego zbog sportskih performansi.

Iskusna 32-godišnjakinja i trenutno 38. igračica na WTA listi, ispričala je svoja loša iskustva kako bi pokušala da pomogne drugim sportistima.

“Sjećam se kada sam potpisala ugovor sa Adidasom. Sve vrijeme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportašica, govorili su mi: ‘Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primjećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana u nedjelji, u svakoj sedmici, na svakom turniru.’ Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište”, rekla je Rumunka.

“Na primjer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Osaka, ona je posljednjih godina najbolje plaćeni sportista u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španija također prodaje. Istočna Evropa se ne prodaje!

Nije isto i mnogo zavisi od vas i vaše ličnosti , kako inspirišete ljude i kako se predstavljate, to je također jako bitno”, ispričala je Cristea. Cristea je u dosadašnjoj karijeri osvojila dva turnira, a najbolje rangirana na WTA listi bila je 2013. godine kada je zauzimala 21. mjesto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,