Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roger Federer odučio uzeti dužu pauzu: Volio bih obići Evropu autobusom ili automobilom, najradije s djecom

Preuzmite sliku

Švicarski teniser Roger Federer (36) je nakon nedavnog neočekivanog poraza od 175. tenisera svijeta Thanasija Kokkinakisa na turniru u Miamiju odučio uzeti dužu pauzu, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru za njemački časopis “Magazin”, Federer je kazao da neće nastupati cijelu zemljanu sezonu i da će se vratiti tek uoči Wimbledona u julu.

Teniser, koji nikada nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, govorio je o tome kako sebe vidi nakon okončanja karijere.

“Ne želim previše razmišljati o tome šta će biti za dvije i po godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onim u Londonu i Riju. Dvaput sam nosio zastavu, osvojio sam zlato i srebro, napravio puno velikih stvari na olimpijskim igrama. Volio bih obići neka mjesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih odredišta. I volio bih obići Evropu autobusom ili automobilom, najradije s djecom, iako moraju ići u školu. Ne opterećujem se previše, već sam ostvario snove”, rekao je Federer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,