Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Rafael Nadal ulazi u veliki biznis, cilja samo na bogate klijente

Preuzmite sliku

Popularno

Španski teniser Rafael Nadal najavio je otvaranje lanca hotela sa Melia grupom, jednim od giganata u tom sektoru, sa ciljem da u roku od pet godina otvori oko 20 objekata.

Lanac nazvan “Zel” inspirisan mediteranskim životnim stilom, ugledat će svjetlost dana 2023. godine prvim hotelom na Majorki, ostrvu odakle je 36-godišnji teniser i na kome je osnovana Melia 1956. godine.

Rekorder po broju grend slem titula i vodeća španska hotelska grupa, koja posluje sa više od 400 objekata širom svijeta, zajednički su vlasnici ove kompanije, ali nisu precizirali vlasničku strukturu, prenosi agencija Beta.

– Cilj je da u narednih pet godina imamo više od 20 hotela lociranih pomalo širom svijeta – rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Madridu i dodao da se ne postavljaju granice za ono što slijedi.

Na pitanje novinara da li ovaj projekat označava kraj njegove teniske karijere, Nadal je odgovorio da o tome ni ne razmišlja.

– Želim da se to dogodi što kasnije – naveo je Nadal.

Predstavnici kompanije Melia naveli su da će lanac ciljati na “destinacije koje privlače turiste visoke kupovne moći”, posebno na mediteranske zemlje kao što su Španija, Francuska, Italija ili Hrvatska, ali i na Karibe, Jugoističnu Aziju i Bliski istok.

Također, lanac će biti prisutan i u velikim turističkim prijestonicama, pošto se planira otvaranje hotela u Londonu, Parizu i Madridu.

– Ti hoteli bit će otvoreni 80 posto kroz renoviranje postojećih objekata koji će proći kroz dubinsku transformaciju, kako bi se stekao mediteranski duh Zela. Ali cilj je da se većina hotela gradi isključivo za Zel – rekao je izvršni direktor grupe Melia Gabrijel Eskarer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,