Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prekinuli press: Đokovići izbjegli odgovor na jedno pitanje

Preuzmite sliku

Porodica najboljeg tenisera svijeta danas je su po drugi put napravila konferenciju za medije, ali su odbili odgovoriti na pitanje: Da li je dana 16. decembra, Đoković je bio učesnik panela “Putem šampiona“ a prema objavljenim spisima njegovih advokata imao koronavirus, a dan kasnije 17. decembra uručio pehare i priznanja djeci u organizaciji Teniskog saveza Beograda?

Novinari su pitali gdje je bio Novak Đoković 16. i 17. decembra prošle godine. Međutim Srđan Đoković otac Novaka Đokovića šapnuo je sinu Đorđetu  “To je pitanje za sud. Pitajte sudiju Kellya”.

Novinari su i dalje insistirali na odgovoru, a onda je porodica Đoković prekinula press konferenciju, tačnije Đorđe Đoković:

“Proces i svi dokumneti su javni i legalni. Hvala svima još jednom što ste došli. Želim Vam sve najbolje. Hvala na podršci. Živeo Novak i idemo po još jednu titulu”

Ranije smo objavili da je u objavljenim spisima, advokati Novaka Đokovića naveli su da je najbolji teniser svijeta bio pozitivan na virus korona 16. decembra.

Dva dana ranije, Đoković je prisustvovao euroligaškom meču između Crvene zvezde i Barcelone, a 16. decembra oko 19 sati Nigel Heiz, jedan od igrača koji se fotografisao s Đokovićem, objavio je da je pozitivan na korona virus.

Dana 16. decembra, Đoković je bio učesnik panela “Putem šampiona“ u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i Sonja Vasić i Željko Obradović. Također, bio je i u Pošti Srbije, gdje je svečano predstavljena poštanska marka sa njegovim likom.

Dan kasnije, 17. novembra, Teniski savez Beograda svečano je proglasio najbolje takmičare u sezoni, a pehare i priznanja djeci uručio je Đoković.

Nakon što je Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio u korist Novaka Đokovića i odbio zahtjev za poništavanje vize, nastavlja se višednevna drama u Australiji.

Konačnu odluku trebao je donijeti ministar, ali australski mediji objavili su da je odluka odgođena. Đoković je trenutno slobodan čovjek i ne mora više biti pod nadzorom, ali ministar za imigraciju bi se mogao predomisliti. Konačna odluka bi mogla biti donesena sutra. Sudac je pred kraj sedmosatnog ročišta jutros predstavnike države koji su najavili da bi se moglo ići u zadržavanje Đokovića po nekim drugim osnovama, a što bi moglo značiti i da bi mu tri godine čak bio zabranjen ulazak u tu zemlju, upozorio da smatra da to nije dobar put. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje