Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz nakon propuštene meč lopte: Džumhur poražen od Schwartzmana

Preuzmite sliku

Nakon što je savladao Ukrainca Ilyu Marchenko, u četvrtfinalnom duelu ATP turnira u Istanbulu (€483.080), Džumhur je rezultatom 2:1 poražen od 87. tenisera na listi, Argentinca Diega Schwartzmana.

Damir Džumhur osvojio je izuzetno težak prvi set četvrtfinalnog finalnog duela protiv Diega Schwartzmana rezultatom 7-5.  Set je riješen u 12. gemu kada je Damir napravio pritisak na servis Argentinca, došao do set lopte i iskoristio je za vodstvo od 1-0 u setovima.  Argentinac je imao 2 puta break prednosti, ali je ipak naš teniser taj koji osvajio prvi set i napravio veliki korak ka polufinalu od čega ga je u drugom setu dijelio sam jedan poen, kojeg nažalost nije uspio osvojiti pa je drugi set riješen u korist argentinca rezultatom 6-7.

U trećem setu stvari su se odvijale sličnim tokom kao i u drugom. Damir je napravio brejk, poveo sa 2-0, a onda ponovo pao i dozvolio Schwartzmanu da napravi potpuni preokret i povede sa 5-2. Do pobjede je Schwartzman došao napravivši još jedan brejk i tako se plasirao u polufinale ovog turnira gdje će igrati protiv boljeg iz duela Delbonis – Ramos. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,