Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi šok u Australiji: Poslije Nadala ispao i drugi nosilac

Preuzmite sliku

Još jedno iznenađenje u drugom kolu Australian opena poslije eliminacije Caspera Ruuda iz Norveške.

Norveški teniser Casper Ruud, koji je inače drugi nosilac na Australian openu, ispao je sa turnira već u drugom kolu pošto ga je neočekivano izbacio Jenson Brooksby iz SAD i to poslije četiri seta (6:3, 7:5, 6:7, 6:2). Na taj način Austraian open je nosio bez dvojice nosilaca kostura, pošto je dan ranije ispao i Rafael Nadal, inače branilac trofeja koji se navodno mučio sa povredom kuka i zato nije mogao da “parira” protivniku.

Ovo je samo još jedan dokaz da ATP lista trenutno ne odgovara pravom stanju stvari i da je prošle godine napravljen džumbus zbog nebodovanja Wimbledona, odnosno zbog zabrane Novaku Đokoviću da učestvuje na mnogim turnirima, tako da su od prve desetorice na listi – na turniru ostali oni od četvrtog do desetog mjesta.

Kasper Ruud je inače loše ušao u meč i na sve to povrijedio se tokom drugog seta, ali je dao sve od sebe da što duže “namuči” Brooksbyja. Tako je u trećem setu iskoristio umor Amerikanca, koji kao i da se uplašio pobjede, pa je Norvežanin u tie-breaku uspio da dođe do kakve-takve nade. Nažalost po njega, u četvrtom setu se već otežano kretao i Brooksby je rutinski dobio najkraći set u meču koji je trajao skoro četiri sata.

Mora se reći da Ruud, iako treći teniser svijeta, nikada nije briljirao u Australiji i najbolji rezultat mu je četvrto kolo, ali zbog rezultata u prethodnoj godini bio je “viđen” kao protivnik Đokovića u polufinalu turnira. To se očigledno neće desiti, pa su sada povećane šanse Fritzu i Zverevu, s tim da ni Amerikanac ne briljira ovog jutra. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje