Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novak Đoković u drugom kolu AO: Riješio posao za dva sata protiv Španca

Preuzmite sliku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australian Opena pošto je u utorak u “Rod Laver Areni” rezultatom 3-0 pobijedio Španca Roberta Carballesa Baenu, 75. igrača ATP liste.

Đoković je pohod na deseti trofej u Melbourneu započeo pobjedom 6:3, 6:4, 6:0 poslije više od dva sata tenisa na prvom grend slemu sezone. U narednom kolu osvajač 21 grend slem titule igraće protiv boljeg iz meča Hugo Dellien – Enzo Couacaud.

Đoković već 1.831 dan ne zna za neuspjeh na AO, a posljednji poraz naneo mu je Korejac Hyeon Chung u osmini finala 2018. godine. Aktuelni branilac titule u Australiji je Rafael Nadal, koji je u prethodnom finalu turnira bio bolji od Daniila Medvedeva.

Najuspešniji teniser u historiji Australian Opena sjajno je dočekan u Melbourneu, a uživao je veliku podršku sa tribina, uz pregršt zastava svoje zemlje. Đoković se poslije dvije godine vratio na AO, jer mu u 2022. godini zbog statusa vakcinacije protiv virusa korona nije bilo dozvoljeno učešće, pa je deportovan poslije sudskog postupka i brojnih peripetija.

Bio je to drugi duel Đokovića i Carballes Baene u karijeri i druga pobjeda za Novaka. Iako je bio veliki autsajder, teniser sa Kanarskih ostrva ostavio je veoma dobar utisak.

Đoković je uz Lasla Đerea jedini srpski igrač koji se plasirao u drugo kolo singla na AO, budući da su učešće u prvoj rundi već završili Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović(Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje