Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novak Đoković dobio originalan poklon za obaranje svjetskog rekorda

Preuzmite sliku

Novak Đoković je u čast obaranja svjetskog rekorda po broju sedmica na vrhu ATP listi, koji je do danas bio u vlasništvu Rogera Federera, dobio nevjerovatan poklon u Beogradu.

Naime, veliki mozaik od teniskih loptica sa likom najboljeg tenisera svijeta, prvi takvog tipa u svijetu, osvanuo je danas na platou Teniskog centra Novak na Dorćolu.

Instalacija je široka 2,7 metara i visoka 3,8m, a površinu od 10 kvadratnih metara ispunjava 2.177 teniskih loptica.

Povod rada pod nazivom #2177, koji je stvorio arhitekta i ulični umjetnik Andrej Josifovski, nastao je iz želje da se obilježi prvi dan novog rekorda, odnosno broj dana na prvom mjestu ATP liste.

Radovi na portretu od loptica trajala su tri dana, od četvrtka sve do subote na nedjelju, kada je nešto poslije tri sata ujutro postavljena posljednja loptica u mozaik.

Sve vrijeme se pazilo na detalje brižljivo osmišljenog dizajna, jer je svaka od loptica imala specifičnu šaru, boju i mjesto u instalaciji, kako bi rad bio skroz spreman za dan kojim Đoković ponovo ulazi u istoriju bijelog sporta.

Evo i kako je izgledalo to “iznenađenje za Noleta” tokom kojeg je najbolji teniser svijeta ne samo bio na terenu uz povez preko očiju, već i “zaigrao” tenis bez gledanja:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje