Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova pobjeda sjajnog Džumhura: Savladan i Kukushkin! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Džumhur je već samom pobjedom nad Nadalom i plasmanom u treće kolo Miamija ostvario najbolji rezultat u karijeri na turniru iz Masters serije, a fantastičnom pobjedom protiv Kukushkina, Džumhur je ljestvicu najvećih uspjeha pomjerio na viši nivo te plasmanom u osminu finala osvojio novih i velikih 90 ATP bodova.

Nakon olako izgubljenog prvog seta (4:6) u kojem je borba bila prilično izjednačena, drugi set je obilježila potpuna dominacija našeg tenisera koji je Kazahstancu prepustio samo jedan osvojeni gem (6:1). Prelomni trenutak drugog seta bio je u četvrtom gemu koji je trajao nešto više od osam minuta.

  • dzumhur-damir-cover
  • U trećem odlučujućem setu bilo je primjetno da je Damir ušao u odličan ritam, a preciznost udaraca i brza razmjena bila je izuzetna prednost koju Kukushkin nije mogao pratiti. Sve precizniji servisi i sve manje neisforsiranih grešaka, te evidentno pojačan intezitet igre, izmorili su Kazahstanca što je veoma brzo urodilo plodom, jer je Kukushkin napravio nekoliko iznuđenih grešaka koje su Damiru donijele prednost brejka koji je naš teniser iskoristio te sjajnom igrom naveo Kukushkina na niz grešaka, te ostvarenu dvostruku break prednosti u posljednjem setu.

    Nakon dvostruke brejk prednosti Kukuskin je zatražio pomoć ljekara u nastavku nije imao šanse protiv sjajnog Džumhura koji je meč karijere sigurno priveo kraju i savladao Kazahstanca ukupnim rezultatom 2:1 (4:6, 6:1, 6:2). (Tuzlanski.ba)

    Evo koliko je Damir uz osvojenih 90 ATP bodova inkasirao novca… Kada država ne podržava talentovane sportiste, nagrade ih trud, rad, odricanje i zalaganje… Bravo #Dzumhur

    Posted by Tuzlanski.ba on 28. Mart 2016

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje