Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nole ispisao historiju: Đoković pregazio Nadala za sedmi trijumf na Australian Openu

Preuzmite sliku

Trebao je to biti neizvjesan teniski classic, a pretvorio se u egzibiciju najboljeg svjetskog tenisera.

Novak Đoković nastavio je pobjednički niz osvajanjem rekordne sedme titule na Australian Openu, a 15. Grand Slam turnira u karijeri.

Srbijanski teniser deklasirao je Španca Rafaela Nadala koji je do finala stigao bez izgubljenog seta, ali nije uspio doći do 18. Grand Slam titule.

Već na startu meča Đoković je pokazao ko će biti gazda na glavnom terenu Melbourne Parka. “Nole” je napravio “break” već u drugom gemu i sigurno sačuvao svoj servis za prvi set (6:3). Koliko je Đoković bio siguran pokazuje podatak da je tek u posljednjem gemu izgubio prvi poen na svoj servis.

U drugom setu Nadal je održao prva dva gema na svoj servis, no onda stvari u svoje ruke preuzima Đoković, pravi dva breaka za 6:2 i vodstvo 2:0 u setovima.

Po sličnom scenariju odvijao se i treći set. Đoković je u trećem gemu napravio break i onda održavao svoj servis iako je Nadal nekoliko puta zaprijetio.

Na kraju je Đoković slavio 3:0 u setovima (6:3, 62, 6:3), osvojio prvi Grand Slam u sezoni i potvrdio prvo mjesto na ATP listi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje