Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nije ga mogla gledati takvog: Nadalova supruga se rasplakala

Preuzmite sliku

Nadal je zatražio medicinski timeout, nekoliko minuta proveo u svlačionici s fizioterapeutima, no nisu ga uspjeli osposobiti. Borio se i stisnuo zube, namučio McDonalda, ali više od toga nije mogao

Rafael Nadal i njegova supruga Xisca Perello u vezi su 14 godina, a vjenčalli su se prije dvije godine. Njegova najveća podrška i oslonac. Dok mi gledamo kako godinama melje protivnike na terenu i osvaja silne trofeje, samo ona s njim prolazi kroz najteže trenutke i teške povrede. Samo ona zna koliko je patio i krvario da postane jedan od najvećih.

S knedlom u grlu gledala je kako se njezin voljeni muči protiv Mackenzieja McDonalda u drugom kolu Australian Opena. Vidjelo se od početka da to nije pravi Nadal, griješio je, svađao se sa srpskom sutkinjom Marijanom Veljković, gubio živce. U drugom setu, prilikom jednog poena, osjetio je bol u kuku. Sjeo je na klupu i uhvatio se za glavu.

  • Ozljede su ga mučile cijelu karijeru, došao je na Australian Open načet i izrauban. Zar opet, kao da se pitao Španac. Znajući koliko se napatio kako bi uopće mogao nastupiti na turniru, njegova Xisca nije mogla izdržati. Slomila se na tribinama i zaplakala.

    Nadal je zatražio medicinski timeout, nekoliko minuta proveo u svlačionici s fizioterapeutima, no nisu ga uspjeli osposobiti. Borio se i stisnuo zube, namučio McDonalda, ali više od toga nije mogao. Amerikanac je slavio (6-4, 6-4, 7-5), priredio najveću senzaciju turnira i došao do najveće pobjede u karijeri.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,